Főoldal Nyílászárók Homlokzati nyílászárók Fa nyílászáró

Fa nyílászáróA fa egy élő építőanyag, fajtájára jellemző erezetével, csodálatos színeivel, mozgalmasságával, kecsességével. Él, ezért törődést igényel, amit sajnos hajlamosak vagyunk elfelejteni. A fa szerkezetet annak ajánljuk, aki azonosulni tud ezzel a szemlélettel, a természetes anyagokat kedveli, az évek folyamán gondozza, ápolja nyílászáróit. Gyárthatóság - műszaki tulajdonságok - ár szempontjából a legkedveltebb alapanyag a borovi fenyő ill. a lucfenyő.

Fa nyílászárók színválasztéka:

Kétféle felületről beszélhetünk. Felületkezelés nélküliről /v. alapkezeltről/ ill. felületkezeltről. Az alapkezelés mindenképpen javasolt, ez rovar-, gomba- és lángmentesítést ill. felületkezelő alapozást jelent. Erre kerülhet rá a beépítés előtt v. után a helyszíni, általában kézi festés, lazúrozás. Ezek minősége, felülete, élettartama, de az ára is kisebb, mint a gyári felületkezelésé. Fontos a mielőbbi felületkezelés a környezeti hatásoktól való védekezés /UV sugárzás, magas páratartalom, stb./ szempontjából.
A gyári felületkezelés több rétegű alapozó- és fedőrétegek felhordását jelenti állandó és megfelelő hőmérséklet, páratartalom és technológia mellett. A felület minősége és élettartama lényegesen jobb. A festék lehet lazúr, különböző pigment tartalommal /kevésbé vagy jobban fedi a fa rajzolatát/ ill. teljes fedő festék tetszőleges RAL színben.

 

 

 

 

 

Hírek, akciók